Till toppen

Skateboard på Idrottens dag den 11 september i Hagaparken

13 september, 2016 av Bengt Sahlin

”En succe” Skateboard på Idrottens Dag den 11 september i Hagaparken. Tack vare samarbetet med Sub Surfer Högdalen och slalomgruppen så blev det ett tiotal funktionärer som fick möta anstormningen av alla som ville pröva på att skata. Uppskattningsvis så prövade 4-500 på olika skateboards. Vi hade 20 stycken i flera olika storlekar samt lika många omgångar skydd. Flera av de yngre barnen prövade på att åka sittande. Många föräldrar tyckte det var en av de bästa aktiviteterna i Hagaparken. Många prövade också balanslinan. Prins Daniel hälsade på och tackade för att vi fick delta. Vi överlämnade en Roofy keps, T-tröja och en Första Hjälpen bältväska. Han berättade att prinsessan Estell har en skateboard men att hon var kanske för ung att vilja åka. Under vår ”Pröva på skate aktivitet så fick vi också praktisera Första Hjälpen”img_7023

img_7034

img_7035. Skateåkandet hade bara två mindre skador. Vi fick dock in tre som fått getingstick, en med näsblod samt ett barn med en mindre knäskada som hon fått i Prins Daniels lopp.
img_7038

Prins Daniel i diskussion om vikten av barns rörelse och ev. samarbete med hans organisation GEN-POP.