Till toppen
Okategoriserade

R.I.P. Föreningen Roofy Safety Ambassadörer nedlagd

Publicerad10 december, 2017 av Bengt Sahlin

Det extra årsmötet den 10 december beslutade lägga ned föreningen då det saknas styrelseledamöter, valberedare samt revisor.
Det kommer att bli en diskussion om att fortsätta med Roofy Safety aktiviteter genom en arbetsgrupp knuten till Skateboardsförbundet.
Föreningen efterfrågas och olika aktiviteter kan locka volontärer/funktionärer med då det inte finns en styrelse så måste föreningen läggas ned nio år efter dödsolyckan för Oskar Roofy Sahlin-Liliekvist.
Vi som under alla dessa år har satsats tid och energi tror att vi räddat både människoliv och allvarligare skador inom skateboardssporten. Vi tror därför att sporten ändå har påverkats av vårt initiativ. Vi avslutar med en länk till dikten som Oskar ”Roofy” Sahlin Liliekvist skrivit och som Magda Andersson satt musik till. Living Free

Bowlstock, Betongcupen m.m. Highvalley/Högdalen den 18-20 augusti

Publicerad6 augusti, 2017 av Bengt Sahlin

IMG_1971
Roofy stödjer det stora eventet Bowlstock/Betongcupen med flera tävlingar i slalom med massor av möjligheter att se olika skateboardsstjärnornor och kommande stjärnor. Roofy’s uppdrag att ta hand om Första Hjälpen. Vi har ett tält med utrustning så vi kan plåstra om skadade. Vi lånar också ut skydd
IMG_2841sutrustning.

Roofy styrelsebeslut den 6 december 2016

Publicerad7 december, 2016 av Bengt Sahlin

Föreningen Roofy Safety Ambassadörers styrelse beslutade igår att lämna in en ansökan om medel till Arvsfonden med bl.a. NTF som samarbetspartner. Säkerheten för sparkcykelåkare, skateboardsåkare och hoverboardsåkare. Målgrupp förskola och grundskolan. Ett treårigt projekt som vi hoppas få beslut om i februari.

Vidare beslutade styrelsen lägga en motion till Skateboardsförbundets årsmöte om säkerheten och miljön i skatehallar. Föreningen har också förberett en fullskalig ansökan med budget och hoppas att SSF årsmöte i april behandlar motionen.
Föreningen har ännu ej fått beslut från Skandia ”Ideer för livet” angående projektet Skateboard för alla som riktar sig till funktionshindrade.

img_7035

Årsmöte lördagen den 8 oktober kl 1300 Ölmevägen 19, Farsta

Publicerad3 oktober, 2016 av Bengt Sahlin

Påminnelse. Årsmöte för föreningen Roofy Safety Ambassadörer lördagen den 8 oktober kl 1300 på Ölmevägen 19, Farsta. Vi bjuder på fika. Delta i skyddslotteriet med hjälm och slidehandskar som vinster. Delta i diskussionen om framtida projekt.
RSA utbildning Gruppbild nr 1 5 mars

Skateboard på Idrottens dag den 11 september i Hagaparken

Publicerad13 september, 2016 av Bengt Sahlin

”En succe” Skateboard på Idrottens Dag den 11 september i Hagaparken. Tack vare samarbetet med Sub Surfer Högdalen och slalomgruppen så blev det ett tiotal funktionärer som fick möta anstormningen av alla som ville pröva på att skata. Uppskattningsvis så prövade 4-500 på olika skateboards. Vi hade 20 stycken i flera olika storlekar samt lika många omgångar skydd. Flera av de yngre barnen prövade på att åka sittande. Många föräldrar tyckte det var en av de bästa aktiviteterna i Hagaparken. Många prövade också balanslinan. Prins Daniel hälsade på och tackade för att vi fick delta. Vi överlämnade en Roofy keps, T-tröja och en Första Hjälpen bältväska. Han berättade att prinsessan Estell har en skateboard men att hon var kanske för ung att vilja åka. Under vår ”Pröva på skate aktivitet så fick vi också praktisera Första Hjälpen”img_7023

img_7034

img_7035. Skateåkandet hade bara två mindre skador. Vi fick dock in tre som fått getingstick, en med näsblod samt ett barn med en mindre knäskada som hon fått i Prins Daniels lopp.
img_7038

Prins Daniel i diskussion om vikten av barns rörelse och ev. samarbete med hans organisation GEN-POP.

Fritidsgårdens höstfest i Solna 2 sept

Publicerad2 september, 2016 av Bengt Sahlin

Roofy besökte för andra gången fritidsgården i Bergshamra Solna. Den här gången var det höstfest för barnens familjer. Många mindre barn från 3 år till 12 år prövade på att skata inte bara stånde. Det många som också lekte och satt på brädan ibland t.o.m. tre på Roofy’s dansbräda. Några skrapsår så två plåsterlappar gick åt. Alla använde hjälm och nästan alla andra skyddsutrustningar. Så många ville pröva på så det blev brist på brädor och skydd och väntetid. Många föräldrar var intresserade av föreningen och tyckte det var ett bra koncept.Frititidsgård 2 sept

Qlan allt utlånat

Idrottens Dag den 11 september i Hagaparken

Publicerad22 augusti, 2016 av Bengt Sahlin

Föreningen Roofy Safety Ambassadörer tillsammans med flera andra skateföreningar kan erbjuda Pröva på Skate. Dessutom kan pröva Downhill skate kl 1200 samt slalom kl 1400. Du får coachning, låna bräda och skydd helt gratis. Bli dessutom medlem (gratis) så får du också en sportförsäkring.Välkommen till en heldag i Hagaparken där ett femtiotal sporter kan testas
affischer Idrottens Dag 11 sept Roofy

Bowlstock Stockholm samt Bankslalom den 5-6 augusti

Publicerad8 augusti, 2016 av Bengt Sahlin

Föreningen Roofy Safety Ambassadörer deltog i förberedelserna av samt genomförandet. Vi hade tre ambassadörer på plats så riggade säkerheten med bland annat våra uppblåsbara skydd, avspärrningsband, utlåning av hjälmar. Dessutom tog vi hand om de skador som uppstått med bl.a. några lättare huvudskador, skrapsår, stukade handleder och armar. Med tanke på att så många åkte så var skadebilden låg. Den hade dock kunnat vara lägre om hjälm och andra skydd använts. Tyvärr så nämndes inte RSA insatsen av speakern trots att vi sponsrade tävlingen med bl.a. gratis första förband, personal och utlåning av skydd m.m. när alla andra sponsorer nämndes. Det tycks vara självklart att vi skall finnas med!!!!
IMG_6876
IMG_6884
IMG_6896

1 2 3 6